TIPS VOOR SUCCESVOL THEORIEONDERZOEK

 

Die gelukkige mensen die vóór 1996 leerden autorijden! Ze hoefden niet voor een theorie-examen te slagen voordat ze hun rijbewijs kregen. Als je leert autorijden, dan moet je deze test helaas wel doen, hoewel dit aan de positieve kant betekent dat je beter voorbereid bent op het leven onderweg.

Om je theorie-examen met vliegende ‘L’-platen te halen, volgen hier acht tips om je te helpen slagen.

 

Boek Het!

Je kunt een theorie-examen niet halen zonder het te boeken! Er zijn 160 sites in het VK waar u uw theorie-examen kunt afleggen en u kunt online boeken. De test kost £ 30 en u kunt online betalen met uw creditcard of bankpas.

 

Herzien, herzien, herzien

De theorie-test is net als elk ander examen. Als je niet reviseert, ga je niet slagen. Er zijn 50 meerkeuzevragen en u moet er minimaal 43 correct hebben – dat is 86 procent! Dus, zoek een handboek voor theorietests en begin met herzien! Je moet kunne haaientanden verkeern aangeven wat de bandenspanning auto theorie regels zijn.

 

Leer gevaren te herkennen

Zodra de meerkeuzesectie voorbij is, is het tijd voor de gevaarherkenningstest. Je krijgt videoclips te zien en er wordt van je verwacht dat je potentiële rijgevaren in elke film ziet. De beste manier om u voor te bereiden op dit deel van de test is om er een gewoonte van te maken potentiële gevaren te ontdekken terwijl u aan het rijden bent zoals haaientanden verkeer.

 

Neem een spot

Er zijn verschillende plaatsen online waar u een proeftheorie kunt afleggen. Zorg ervoor dat u voor uw echte test ten minste 86 procent kunt scoren op uw proef, zelfs als dit betekent dat u het opnieuw moet inplannen. U zult zowel tijd als geld verspillen als u niet voldoende bent voorbereid.

 

Wees niet gehaast!

Er is niets erger dan een test af te leggen als je er niet goed voor bent. Zorg ervoor dat u uw aankomst in het testcentrum effectief plant – kom minstens een half uur eerder opdagen. Maak je gebruik van het openbaar vervoer, houd dan rekening met vertragingen. Pak een eerdere bus of trein als je kunt – het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry!

 

Vergeet uw voorlopige fotokaart niet

Er zijn geen excuses toegestaan – als u uw fotokaart met licentie vergeet, mag u uw test niet afleggen, zo simpel is het. Om uw angst te verdubbelen, krijgt u ook uw testgeld niet terug.

 

Gebruik je oefentijd

Je krijgt een kwartier voor de toets de tijd om te wennen aan het gebruik van de touchscreencomputer en aan de lay-out van de vragen. Als je problemen hebt, vertel het dan aan een van de surveillanten.